Spartathlon: From mountain base to top

Spartathlon: Suomalaisten ennakkotunnelmia

Akropolis-kukkula, syyskuun viimeinen perjantai hieman ennen aamuseitsemää. Hämärällä aukiolla pyörii yli 350 ultrajuoksijaa, heidän huoltajiaan, toimittajia ja muuten vaan uteliaita odottamassa perinteisen Spartathlon -ultrajuoksun starttia. Hieman ennen seitsemää juoksijat ryhmittyvät lähtöalueelle. Osa keskittyy täysin omaan maailmaansa sulkeutuneena, jotkut rupattelevat rennosti kuin olisivat lähdössä viikonlopun pitkälle lenkille. Jännitys on käsin kosketeltavaa. 246 km mäkisellä reitillä, helteisissä olosuhteissa ei ole helppo rasti edes maailman parhaille ultrajuoksijoille. Niukasti karsintarajan rikkoneille harrastelijoille haaste on monumentaalinen.

Tasan kello seitsemän lähtölaukaus päästää kilpailijat matkaan alas Akropolis-kukkulalta johtavaa, marmorilaatoin päällystettyä tietä. Reitti vie juoksijat halki nukkuvan Ateenan keskustan, poikki ankean teollisuusalueen. Ateenan kaupunkialueen jäädessä selän taa saavutaan merenrantaa seurailevalle maisemallisesti upealle tielle. Auringon noustessa alkaa lämpötila kohota kohti hellelukemia. Osa juoksijoista etenee yhä vaivattomasti, sykettä ja vauhtia seuraillen. Osa joutuu jo ensimmäisen 50 km aikana ponnistelemaan pysyäkseen aikarajoista pudonneet juoksijat kyytiinsä ahmaisevan raatobussin ulottumattomissa. Yhteistä sekä kilpailun kärjessä että viimeisenä etenevällä juoksijalla on se, että kumpikaan heistä ei vielä tässä vaiheessa voi olla varma lopputuloksesta.

Spartathlonin armottomuudesta kertoo jotain se, että japanilainen Ryoichi Sekiya on ainoa 24 h juoksun maailmanmestari, joka on onnistunut kilpailun voittamaan. Tänä vuonna saksalainen Florian Reus pyrkii voittamaan Spartathlonin ensimmäisenä hallitsevana maailmanmestarina.

Ari Mustalan kahdeskymmenes Spartathlon

Ari Mustala Spartathlonissa 2014
Ari Mustala Spartathlonissa 2014 (kuva Eka Partanen)

Tänä vuonna Spartathloniin hyväksyttiin 14 suomalaista, heistä ylivoimaisesti kokenein on 20:n kerran kilpailuun starttaava Endurancen Ari Mustala. 61-vuotias keravalainen on päässyt kilpailussa maaliin 11 kertaa ja hänen paras aikansa, vuonna 2000 yhdeksänteen sijaan oikeuttanut 29.12.45 on kolmanneksi nopein suomalaistulos kautta aikain. Vain Seppo Leinosella on Suomessa enemmän Spartathlon-osallistumisia ja maaliintuloja.

Kysyimme suomalaisten ennakkotunnelmia viikko ennen Spartathlonin starttia ja ilahduttavan hyvin juoksijoilla oli aikaa vastata kysymyksiin kesken matkavalmistelujen. Kiitämme ja toivotamme onnea matkaan.

 


Kysymykset:

  1. Montako kertaa olet aikaisemmin osallistunut Spartathloniin
  2. Mikä Spartathlonissa kiehtoo?
  3. Miten harjoittelu on sujunut?
  4. Millä tavoitteella matkaan?
  5. Oletko valmistautunut etukäteen mahdolliseen helteesen ja jos niin miten?

Näin vastattiin:

[sawarp]

[sawcon title=”Tuula Ahlholm”]

  • Endurance
  • 53 v
  • 100 km 10.06.15 (Masokistin Unelma, 2007)
  • 24 h 202,040 km (Ateena, 2012)
  • Spartathlon 34.43.51 (2010)

1) Seitsemän kertaa olen osallistunut ja viisi kertaa läpäissyt.
2) Spartathlon on hyvin järjestetty kisa. On ollut hienoa olla mukana. Kaunis historiallinen reitti.
3) Harjoittelu on sujunut “suunnillen” suunnitellusti. Syyskuun alussa flunssa oli häiritsemässä harjoittelua.
4) Tavoite koskettaa Leonidasta. Päästä maaliin.
5) En erityisesti.
[/sawcon]

[sawcon title=”Noora Honkala”]

  • Endurance
  • 23 v
  • 100 km 8.58.38 (N23 SE, Suomi-Juoksu, 2015)
  • 24 h 193,721 km (Maailman kaikkien aikojen paras N23-sarjan sisäratatulos, Endurance 24h, 2015)
  • Spartathlon 35.34.37 (2014, kaikkien aikojen nuorin naispuolinen Spartathlon-läpäisijä)

1) Toinen kerta
2) Reitti ja sen historia kiehtovat.
3) Todella hyvin, ei voi valittaa ☺
4) Maaliin juokseminen
5) –
[/sawcon]

[sawcon title=”Marianne Kankaanmäki”]

  • Endurance
  • 28 v
  • 100 km 9.59.23 (Suomi-Juoksu, 2013)
  • 100 mailia 17.30.20 (Oxroad-ultra, 2013)

1) Eka kerta.
2) Tarina, haasteet, hienot tarinat kisoista ja kuvat.
3) Hyvin.
4) Maaliin.
5) Käytin kaikki hellepäivät hyväkseni kesäisestä suomesta. Lippis päähän ja arskat silmille.
[/sawcon]

[sawcon title=”Jaana Thorström”]

  • Endurance
  • 51 v
  • 100 km 10.27.04 (Suomi-Juoksu, 2011)
  • 24 h 204,752 km (Steenbergen 24h MM, 2013)

1) Olen osallistunut kerran aiemmin, vuonna 2013.

2) Spartathlonissa kiehtoo historiallinen reitti Ateenasta Spartaan. Kisa on vaativa ja etappiajat lisäävät myös kisan vaativuutta. Kuumuus tuo lisäkovuutta kisaan. Kisan kansainvälisyys kiehtoo myös.

3) Harjoittelu ei ole sujunut toivotulla tavalla. En ole jaksanut juosta määrää riittävästi ja kuumaharjoittelu tuli pari viikkoa liian aikaisin lomista johtuen. Paikat on kyllä suht ehjät.

4) Kisan läpäiseminen olisi voitto mulle!

5) Lippalakki päähän ja kylmää rättiä kaulaan. Suolaa riittävästi kantoon ja magnesiumsuihke todennäköisesti myös kantoon.
[/sawcon]

[sawcon title=”Marko Forsell”]

  • West Coast Ultra Runners
  • 45 v
  • 100 km 8.29.28 (Suomi-Juoksu, 2014)
  • 24 h 231,239 km (Steenbergen 24h MM, 2013)
  • Spartathlon 33.31.17 (2014)

1) Neljäs osallistumiskerta (2012 keskeytys, 2013 ja 2014 läpäisyt)

2) Tapahtumassa kiehtoo erityisesti sen historia ja kollektiivisesti koettu arvo. Varsinkin se seikka, että sitä pidetään kuitenkin ultrajuoksun yhtä mittaa juostavista kisoista erittäin vaikeana tekee siitä äärettömän mielenkiintoisen. Aikarajat, pituus ja lämpötilojen vaihtelu haastavat mielen ja kropan äärirajoille.

3) Valmistautuminen on jäänyt puolitiehen.

Heinäkuun lopun Skövden 24 tunnin kisasta on kenties juuri ja juuri palauduttu, mutta harjoittelua ei ole saanut tehtyä. Nyt lähdetään olematonta kuntoa rassaamaan lisää ja todennäköisesti palautuminen Spartathlonista tulee olemaan erittäin pitkä. Mutta nämähän ovat niitä valintoja, joita tehdään.

Tiesin Skövden riskit ja tiedän nyt Spartathlonin riskit ja ehkäpä niiden ottaminen kertoo jotain siitä, miten koukuttavaa tämä laji on. Kahta pitkää ultraa EI SAISI tehdä samana vuotena.

4) Yltää Ari Päivisen maineeseen raatobussin härnääjänä.

5) En ole.
[/sawcon]

[sawcon title=”Tero Hyppölä”]

  • Endurance
  • 48 v
  • 100 km 7.48.17 (Winschoten EM/MM, 2011)
  • 24 h 244,572 km (Torino, EM/MM, 2015)

1) Toinen startti. Ensimmäinen jäi kesken v. 2008 akillesjänteen kipeytymiseen 159 km kohdalla. V. 2010 arpaonni ei suosinut.

2) Triathlonurallani Havaijin klassikko jäi minulta väliin. Tämän ultrajuoksun klassikon haluaisin juosta maaliin, vaikka en ole koskaan erityisesti tykännyt pelkällä asfaltilla juostavista ultrista. Kisareitti on toki myös hieno, kun ei kierretä kehää. Lisäksi Spartathlon on yhä kohtuuhintainen kilpailu kustannuksiltaan.

3) Viimeiset viikot ovat menneet varsin hyvin. Olen juossut mm. Vuokatinvaaran asfalttimäkeä yhteensä 10 kertaa ylösalas. Kilometrit viimeisiltä viikoilta 210-151-51. Viimeinen kova treeni oli 17.9. kentällä 10 x 1000 m kovaa, lähtö 5 min. Viimeisen reilun viikon aikana jalat, etenkin takareidet ovat olleet tukossa, kuten oli ennen Torinon MM kilpailujakin.

4) Ykköstavoite on maaliin pääsy. Kunto on kuitenkin niin kova, että hyvässä kelissä ainakin 30 h pitäisi alittua jos ei mene linkuttamiseksi. Optimisuorituksella 28 h alituskin on mahdollinen. Kovassa helteessä en aseta aikatavoitetta, mutta silloin sijoitustavoite voisi olla kympin sakkiin.

5) Nuorempana tein hyviä suorituksia helteeessä, mutta esim. viime vuoden kesällä olin ihan tuskissani tuplatriathlonin hellekisassa. En ole valmistautunut mitenkään, mutta otan ehkä irtopullon matkaan päivän kuumimpaan aikaan ja ajan jalkakarvat ennen starttia. Vauhtia on vaan sitten pakko hidastaa jos meinaa pökertyä ylilämpöön.
[/sawcon]

[sawcon title=”Timo Härkönen”]

  • 44 v
  • 100 km 10.08.16 (Joensuu 12h väliaika, 2014)

1) Tämä on ensimmäinen ja luultavasti viimeinen osallistuminen Spartathlon kilpailuun.

2) Kuulin Spartathlonista juoksukavereiltani, juostessani Esport Arenalla. Kilpailu kuulosti aluksi ihan hullulta, mutta heti kun mahdollisuus osallistumiselle tuli, niin halusin ottaa haasteen vastaan. Suuri haaste ja omien rajojen rikkominen kiinnostaa ensisijaisesti kaikissa uusissa matkoissa.

3) Varsinaisen harjoittelun Spartathloniin aloitin 13.3.2015 kun minut hyväksyttiin kilpailuun. Harjoitteluaikaa noin 6 kk. Suuren tuen ja neuvot sain muilta ultrajuoksijoilta.

Viimeistelyn olen tehnyt Jamon “valmennuksessa”.  Valmistautuminen on mennyt paremmin kuin osasin odottaa. Paikat ovat kestäneet ja olen voinut tehdä monia uusia kilometriennätyksiä treenikauden aikana. mm oma maratonennätys syntyi tänä aikana.

4) Tavoite on päästä omin jaloin maaliin, oikeastaan mikään muu ei merkitse mitään tämän tavoitteen rinnalla. Olen mielestäni valmis kilpailuun ja hyvänä päivänä tämä tavoite voisi toteutua. Toivottavasti hyvä päivä on juuri tuona kisapäivänä.

5) Helteeseen on vaikea etukäteen valmistautua, mutta olen koittanut huomioida sen vaatetuksessa ja asennoitumisessa kilpailuun. Helle tekee kisasta vieläkin raskaamman.

Suolaa, vettä, auringolta ja lämmöltä suojaavaa vaatetta ja kivunsietoa pitää olla enemmän. Vauhti menee myös lämmön ja ennenkaikkea fiiliksen mukaan.
[/sawcon]

[sawcon title=”Janne Klasila”]

  • Finnish Marathon Runners
  • 36 v
  • 100 km 7.27.53 (Seregno EM, 2012)
  • 24 h 240,742 km (Brive EM/MM, 2010)
  • 100 mailia 13.47.44 (Oxroad-ultra, 2012)

1) Kerran. Harmillisesti sairastuin viikkoa aikaisemmin ja lähdin sairaana viivalle. Matka oli sillä kertaa ja siinä kunnossa liian pitkä.

2) Tapahtuman hieno historia niin kreikkalaisesta kuin suomalaisestakin näkövinkkelistä. Maailman ultrahuippujen kohtaaminen. Reitin kauneus kunhan malttaa katsella muutamaa metriä kauemmaksi. Elämäni pisimmän matkan selättäminen.

3) Valmistautuminen ei varmasti ikinä ole täydellinen, eikä nytkään. Pieniä vastoinkäymisiä on ollut ja välillä on ollut pientä taistelua omaa kroppaa vastaan. Viimeiset 5 viikkoa, eli ne tärkeimmät viikot, ovat kuitenkin menneet hyvin. Kolme noin 200 kilometrin määräviikkoa ryyditettynä yhdellä hyvin tehollisella viikolla ovat nostaneet kuntoa vielä mukavasti. Määräjakson keskellä tuli tehtyä jopa oma 10 km ennätys, joskaan se ei kerro yhtään mitään 246 km kunnosta. Enemmän oikeastaan kertoo se että kroppa kesti mm. 174 km mättämisen 4 päivään hyvin.

Viime vuonna ongelmana oli etten pystynyt tekemään elo-syyskuussa kuin max. 20 km lenkkejä akillesjänneongelmien vuoksi. Tänä vuonna tuo 20 km on ollut suurin piirtein minimi. Samoin se on mahdollistanut nyt kovat nousumetrit, joita olen hankkinut matolta suurilla kulmilla, kovimmasta päästä esim. 10 km 10% kulmalla 6:00 vauhdilla (jokainen voi arvailla mitä nousua tällä on simuloitu).

4) Tavoite numero yksi: olla terveenä viivalla. Sen suhteen tilanne näyttää nyt hyvältä. Tavoite numero kaksi: päästä koskettamaan patsasta. Kreikkaan on luvattu nyt 27-29 asteen päivälämpötiloja ja noin 20 asteen yölämpötilaa, joten täydellisellä onnistumisella pitäisi olla mahdollisuus 27 tuntiin. Tykkään juosta lämpimässä, mutta onhan se päivänselvää että tuollaiset lämpötilat verottavat tulosta. Onneksi tappohelteet ovat nyt sentään väistymässä. Tavoitehaarukka 27-36 tuntia. Nöyrä pitää olla eikä saa lähteä yhtään keulimaan.

5) Suomessa oli sentään lämmin elokuu ja nyt syyskuussakin on nautittu suht. lämpimistä syyssäistä. Lämpiminä päivinä olen venyttänyt aamun lenkkiä aina mahdollisimman pitkälle keskipäivään ja vastaavasti olen pyrkinyt juoksemaan iltalenkit aiemmin. Jos ulkona on ollut kreikkalaisittain jäätävä 17-18 astetta niin olen pyrkinyt ylipukeutumaan lenkistä toiseen. Noissa lämpötiloissa kerrasto ja tuulipuku ovat ajaneet asiansa. Viileämmissä säissä n. 15 asteen tietämillä on ollut pakko siirtyä autotallin matolle. Olen tarkoituksella pitänyt autotallissa lämmitystä hieman kovemmalla ja lisäkompensaatiota on tullut tietysti crafteista. 8 prosentin kulmalla ja 6:00 vauhdilla vedetty 20 km lenkki on tuonut kummasti hien pintaan. Pienet arkiset valinnat vaikuttavat myös, kuten pitkään ja usein saunominen.
[/sawcon]

[sawcon title=”Ari Mustala”]

  • Endurance
  • 61 v
  • 100 km 7.15.01 (Suomi-Juoksu, 1993)
  • 24 h 204,892 km (Ateena, 2009)
  • Spartathlon 29.12.45 (2000)

1) Ei ole ensimmäinen kerta, olen osallistunut 19 kertaa aikaisemmin.

2) Se on ainutlaatuinen kilpailutapahtuma ilmoittautumistapahtumasta aina maanantain iltajuhliin Ateenan päässä. Lisäksi kilpailun tunnelma on ainutlaatuinen ja huoltohenkilökunta on ystävällistä ja auttavaista kuten muissakin Kreikan ultrajuoksutapahtumissa.

3) Harjoittelu on sujunut aivan asiallisesti ja kilometrejä on tullut runsaasti heinä- elokuussa. Tässä kuussa olen nyt ensi kertaa yrittänyt huomattavasti vähentää juoksua.

4) Maaliinpääsyssä on aivan riittävästi tavoitetta tässä iässä.

5) En mitenkään erityisesti; sää on mitä on (toim.huom. meteorologi jos kuka sen tietää).

[/sawcon]

[sawcon title=”Pasi Penttinen”]

  • Ultrajuoksuseura Sisu
  • 43 v
  • 100 km 9.02.03 (Suomi-Juoksu, 2012)
  • 24 h 237,652 km (Endurance 24h, 2013)
  • Vaarojen Ultra 86 km 9.25.39 (2013)

1) Ensimmäistä kertaa osallistun

2) Kyllähän se on pakko kerran tämäkin reissu kokea. Itä-Suomesta ei ole aikaisemmin kukaan osallistunut, joka tavallaan myös nostaa osallistumisen arvoa minulle itselleni.

3) Kovasti on treenattu ja kunnossa ollaan! Mutta mitä lajia varten, se on itsellekin arvoitus.

4) Äskeiseen liittyen. Keväällä alkanut akillestulehdus, pakottanut tekemään muuta kuin juoksua. Mutta ei näitä aikaisempia matkojakaan juoksumäärillä ole tullut juostua. Nyt vaivat siis hallinnassa ja jos paikat kestää, niin luoja tietää mitä sieltä tulee 🙂

5) Henkisesti kyllä ja joitakin takki päällä juoksenteluja kuumimpaan aikaan elokuussa.
[/sawcon]

[sawcon title=”Stefan Smeds”]

  • Endurance
  • 48 v
  • 100 km 8.41.01 (Suomi-Juoksu, 2012)
  • 24 h 233,231 km (Torino, EM/MM, 2015)
  • Spartathlon 32.53.51 (2014)

1) Tämä on minulle toinen kerta, viime vuonna olin ensikertalainen

2) On vaikea selittää miksi sinne on palattava, vaikka viime vuoden kisan viimeiset 10 tuntia eivät tosiaan kovin kivoja olleet. Jäin vaan jotenkin siihen tunnelmaan koukkuun. Ensikertalaisena kiehtoi se kisan legendaarisuus, tuntui että ultrajuoksijana on vaan pakko päästä joskus sinne lähtöviivalle ja katsomaan miten käy.

3) On ollut aika pitkälle vuoristorataa, kevään Torinon 24 h kisa vei minulta resurssit tosi alas useammaksi kuukaudeksi ja harjoittelu rupesi maistumaan normaalilta vasta elokuun loppupuolella. Näin ollen kaikki harjoittelu on ollut peruskunnon uudelleen rakentamista fiiliksen mukaan, eikä ole jäänyt aikaa tällä kertaa maksimoida vauhtireserviä tai hieroa huippukuntoa.

4) Minulle pelkkä läpipääsy tällaisessa kisassa on tarpeeksi kunnioitettava tavoite

5) En muuten kuin hyödynsin ne harvat Suomen kesän hellepäivät lähtemällä lenkille keskellä päivää, lomakin sattui sopivasti elokuuhun
[/sawcon]

[sawcon title=”Ville Tommola”]

  • Endurance
  • 37 v
  • 100 km 10.13.16 (Wihan Kilometrit, 2014)
  • 24 h 183,591 km (Endurance 24h, 2014)

1) Osallistun Spartathloniin ensimmäistä kertaa.

2) Kuulin Spartathlonista vuonna 2004 kun treenasin ensimmäiselle maratonille. Jo silloin pidin kisaa mahtavana historian ja reitin pituuden vuoksi. Vuonna 2013 muutaman ultran jälkeen kypsyi ajatus omasta osallistumisesta.

3) Harjoittelu on sujunut pääasiassa hyvin. Jaloissa on ollut pieniä ongelmia, mutta uskon viimeisten viikkojen keventelyä korjaavan tilanteen.

4) Tavoitteena on lähteä nöyränä liikkeelle ja edetä vain hieman raatobussin edellä. Tehdä täysin oma juoksu, nauttia suurista tunteista ja oppia samalla itsestä jotain uutta.

5) Helteeseen olen varautunut hellelippalakilla jossa on niskasuoja, suolatableteilla ja aurinkorasvalla. Yritän juoda kisan aikana paljon ja pitää aineenvaihdunnan hyvin käynnissä.

[/sawcon]

[sawcon title=”Vesa Välipirtti”]

  • Kempeleen Maratonklubi
  • 52 v
  • 100 km 9.49.14 (Suomi-Juoksu, 2015)

1) Ensimmäinen kerta.

2) Riittävästi vaikeuskerrointa, jospa siitä sais jonkin tarinan kerrottavaksi kiikkustuolissa vanhana ukkona.

3) Hyvin on mennyt, sopivasti kilometrejä alla omasta mielestä.

4) Kyllä se on päällimmäisenä maaliin pääsy aikarajan puitteissa.

5) Sen verran mitä on pystynyt juoksemaan päivän kuumimpaan aikaan. Heinäkuussa olin Espanjassa lomalla / juoksemassa puolitoista viikkoa helteisessä säässä.

[/sawcon]

[/sawarp]


Lisäksi suomalaisista osallistuu Endurancea edustava Kari Ranta.

31-vuotias Ranta osallistuu Spartathloniin ensimmäistä kertaa, mutta helmikuussa Endurance 24h -kilpailussa syntynyt 24 h tulos 226,374 km osoittaa, että miehellä on mahdollisuudet hyvään tulokseen.

 


Käytämme evästeitä sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja tietoliikenteen analysointiin. Emme käytä evästeitä mainonnan kohdentamiseen, sillä sivuillamme ei ole mainoksia. Lue lisää
Evästeasestukset
    Hyväksy    
    Kiellä    
Yksityisyys- ja evästekäytännöt
Yksityisyys- ja evästekäytäntö
Cookie name Active

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://ultrajuoksu.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua. Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan. Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä. Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Kenelle jaamme tietosi

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa. Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Omat yhteystietosi

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Save settings
Evästeasestukset