John Kelly maalissa, punaisessa paidassa kilpailun johtaja Gary "Lazarus Lake" Cantrell

John Kelly Barkley Marathonsin ainoa maaliin selvinnyt

Frozen Head State Parkissa, Tennesseessä kilpailtava satamailinen The Barkley Marathons päättyi virallisesti hetki sitten 60 tunnin aikarajan täytyttyä.

Tänä vuonna viimeiselle 20 mailin kierrokselle lähti kaksi juoksijaa. USA:n John Kelly ja kanadalainen Gary Robbins. Miehet olivat taivaltaneet 80 mailia kutakuinkin yhtä matkaa, mutta sääntöjen mukaan viimeisellä kierroksella juoksijat lähtevät eri suuntaan.

Kelly saapui maaliin ajassa 59.30.54, mutta Robbinsin kohtalo oli karuakin karumpi: hän eksyi sumussa viimeisen kirjan jälkeen, teki ylimääräisen noin viiden kilometrin kierroksen ja saapui maalin virkaa toimittavalla keltaiselle portilla väärästä suunnasta ajassa 60.00.06. Kyllä, kuudenkymmenen tunnin jälkeen mies myöhästyi aikarajasta kuusi sekuntia. Väärästä suunnasta saapumisen takia tulos olisi kuitenkin joka tapauksessa Barkleyn sääntöjen mukaan ollut hylätty. Gary Robbinsin maaliintulo

John Kelly on kilpailun yli 30-vuotisen historian aikana viidestoista täydet sata mailia kiertänyt juoksija.

Suomen Mikael Heerman tuli ensimmäiseltä kierrokselta kuudentena, puolisen tuntia Kellyn ja Robbinsin jälkeen, mutta joutui polvivamman takia keskeyttämään toisella kierroksella. Ruotsin Johan Steene selviytyi kolmen kierroksen Fun Runista 40 tunnin aikarajan puitteissa.

Alle 2.30 maratoneja viikottain juokseva superkuntoinen Michael Wardian ei selvinnyt ensimmäiseltä kierrokselta aikarajan puitteissa, mutta ei ottanut tapahtunuvaa kovin vakavasti, kuten oheisesta videohaastattelusta selviää: Michael Wardianin haastattelu